Supportnavne

Når Metallica indtager Fænglset i Horsens tirsdag den 3. juni, bliver det en hel dag i metallens tegn, for med sig tager de fire af de helt tunge heavy bands: Slayer, Mastodon, Ghost og Gojira.
 

SLAYER

Slayer kan tilskrives en stor del af æren for, hvordan man i dag spiller thrash metal. Med sine dissonante riffs, høj hastighed og sindsyge energi blev de straks pionerer. Deres udødelige 1986 klassiker ”Reign In Blood” er næst efter  Metallicas ”Master of Puppets” thrash'ens mest definerende, og uden tvivl en af heavy rockens mest indflydelsesrige udgivelser nogensinde. Det dobbelt Grammy-vindende band har solgt omkring 20 millioner plader, og aldrig sænket en tomme på sin musikalske integritet. Derfor betragtes Slayer stadig som verdens største thrash band.
 

Mastodon

Atlanta kvarteten Mastodon har tilbragt de sidste tretten år på at forfine deres stadig imponerende legering af progresiv rock, stoner, klassisk metal og selvfølgelig deres ubestridelige Slayer inspiration. Albummet ”The Hunter” fra 2011 kom afsted med fine anmeldelser, og bandets usædvanlige evne til at kombinere iørefaldende melodier med  innovativ lyrik – et intellektuelt mix af progressiv metal, grindcore og hardcore, har gjort at de er nået ud til et endnu bredere publikum. Bandet spillede i 2011 på Orange Scene på Roskilde Festival og COPENHELL i 2012.
 

Ghost

Hvem ville have troet, at en flok ansigtsløse svenskere i Bispe kåber kunne blive det helt store samtaleemne i både indie-kredse , trend magasiner og metal undergrunde? Bandet har også gentagne gange været hyped af prominente rockere som Dave Grohl fra Foo Fighters og Metallica -forsangeren James Hetfield . Den førstnævnte  spiller endda selv trommer på bandets coverversion af ABBAs "I’m A Marionette". Ghost er svær at beskrive både musikalsk og æstetisk, og bandets live shows er mildest talt noget for sig selv. Nøglen til den store opmærksomhed, som de har været genstand for de seneste år er nok summen af chok effekt, det stærke visuelle design og især de chokerende iørefaldende melodier. Debut pladen " Opus Eponymous " blev hurtigt en stor favorit i undergrunds kredse, mens efterfølgeren "Infestissumam " med giganten Universal i ryggen, sendte dem direkte til toppen af albumhitlisten på den anden side af sundet.
 

Gojira

De noget yngre metal darlings i franske Gojira har også formået at sætte et ubestrideligt aftryk på metal genren i de seneste år. Bayonne bataljonen har gjort det til en sport at lave kompliceret  matematisk metal og samtidig udføre det med en balletdansers elegance. Uanset hvilke  musikalske præferencer du har, er det næsten umuligt at forholde sig neutralt til en Gojira koncert . Kommunikationsevnen, musikaliteten og det karismatiske sangmateriale er simpelthen så overvældende, at det er helt umuligt ikke at blive begejstret af det. Bandet spillede en anmelderrost koncert på COPENHELL i 2012.
 

Vi tæller ned...

Days
Hours
Minutes
Seconds

Infofolder

Klik på billedet for at downloade infofolderen!

Nyhedsmail

Få de seneste oplysninger og nyheder om koncerten

Jeg vil desuden gerne have nyt fra...
Thrane.nu